Pišite mi: kontakt@daniellakordic.com
Unutarnje i biološko dijete – jedinstvo svjetlosnih dubina

Uvijek volim pisati o unutarnjem djetetu. To je stoga jer u svakom ljudskom biću koje sretnem prvo što osjetim aura je unutarnjeg djeteta. Osjetim njegovu jezgru, ma koliko god ono bilo slojevito omotano različitim zemaljskim oklopima i maskama zaštitnicama. Unutarnje dijete čisto je i mudro. Nevino i perceptivno. Snažno i hrabro. Od njega sve polazi. Ono posjeduje tajnu odrastanja. Čuva zlatnu kutiju s pohranjenim emocijama i žarko priželjkuje trenutak kada će ona biti otvorena. Jer otvorena kutija put je prema osobnoj i univerzalnoj istini – slobodi unutarnjeg djeteta.
No nisu svi ljudi spremni otvoriti svoje zlatne kutije. Neki su je samo odškrinuli, provirili unutra i odmah je zatvorili, ne želeći se zamarati sadržajem koji bi ih mogao uznemiriti. Drugi su pak zaledili svoje unutarnje dijete do te mjere da i ne znaju da postoji kutija koju im dijete nudi, a u kojoj se skriva ključ za otkrivanje nekih posve novih životnih mogućnosti.

Susret unutarnjeg i biološkog djeteta

No ponekad u životu ipak dođe vrijeme kada duševni procesi postaju aktivniji i burniji, nedvosmisleno šaljući poruku koju je nemoguće ignorirati i kada i oni koji su u potpunosti okrenuti materijalnoj stvarnosti počinju biti svjesni najprije tananog glasića koji s vremenom postaje sve snažniji i jasniji: od toga trenutka ma kakav stav imali prema vlastitoj nutrini i duhovnosti, postaju svjesni svoga unutarnjeg djeteta. Neki se s radošću povezuju sa svojom nutrinom; drugi, i dalje pod snažnim utjecajem ega ignoriraju ovu vrstu izazova, dok treći, pod dojmom nemilih životnih iskustava polako otvaraju čvrsto stisnutu školjku svoga (ne)povjerenja, s velikom dozom nesigurnosti provirujući preko ruba sigurnoga utočišta.
Iako se ovaj uvod referira na načelo unutarnjeg djeteta, tema današnjeg bloga zapravo je nešto drugo – susret unutarnjeg i biološkog djeteta.

Nova dimenzija postojanja

O poveznici unutarnjeg djeteta s njegovim biološkim prijateljem još nisam govorila. I zato ću u ovoj prigodi iznijeti nekoliko razloga zašto je za naše unutarnje ispunjenje i mir potrebno uspostaviti dobar odnos između ovih dvoje malih mudraca. I stvoriti prijateljstvo koje, ako ga pažljivo i s ljubavlju njegujemo unosi u naš život neku novu dimenziju postojanja.
Čitatelji koji nemaju vlastitu djecu ova će načela moći provjeriti u svakodnevnom životu, povezujući se sa svojim malim susjedima, rođacima i prijateljima.
Jednom kad postanete roditelj vaši unutarnji procesi počinju se kretati u krugovima različitih dimenzija. To znači da će se kod nekih roditelja pojaviti identifikacija njihova unutarnjeg djeteta s biološkim djetetom. Do identifikacije je došlo zbog neosviještenih misaonih obrazaca koje roditelj nije naučio prepoznavati pa ih je pasivno pustio da se kreću svojom generacijsko-karmičkom putanjom. U takvom slučaju osoba preslikava nesvjesne programe unutarnjeg djeteta na biološko dijete koje će tada ponoviti ozljede i povrede unutarnjeg djeteta. I neće imati prigodu razvijati se i rasti u vrijednosti svoje individualne slobode.

Ujedinjenje u prihvaćanju

Kod nekih se roditelja identifikacijska spona između unutarnjeg i biološkog djeteta prekine ili se odmah spozna i uoči. Roditelj tada uviđa razliku između svojih starih podsvjesnih programa koji su gušili slobodu njegova unutarnjeg djeteta i nove sfere energija biološkog djeteta. U trenutku ovakvog odvajanja dolazi do novog spajanja. Ujedinjenja u prihvaćanju. Javlja se novi početak u svjesnom postojanju.
Razumijevanje unutarnjih obrazaca dolazi s prihvaćanjem, dok negiranje odbacuje priznavanje tih istih obrazaca, pa čovjek ne može ući u fazu otpuštanja. A kad ne može otpustiti, ostaje zaglavljen u strujnim krugovima koji se vrte u raznim identitetima ega, ne shvaćajući poruke koje mu donose vlastiti osjećaji.
Dakle, kad se unutarnje i biološko dijete spoje u razumijevanju, osoba ulazi u jedan novi protok energije u kojem joj se otvaraju moćne spoznaje.

Kreator nove životne stvarnosti

Biološko dijete, u tom slučaju, moći će obogatiti svjetove unutarnjeg djeteta koje će dobiti priliku zasjati u svom novom ruhu. Ruhu ljubavi i neograničenog potencijala. Čista i svježa energija biološkog djeteta iscjeljuje. Ona obnavlja i osnažuje. Prenosi se na unutarnje dijete koje prepoznaje svjetlosni izvor biološkog djeteta. Stare rane unutarnjeg djeteta ubrzo će biti svjesno rastvorene u zaborav prošlosti.
Unutarnje i biološko dijete zajedno mogu stvoriti novi život koji će zauvijek prekinuti karmičke obrasce generacijskog začaranog kruga. Potrebno ih je samo spojiti u jedinstvo njihovih svjetlosnih dubina.
U svom novom duhovnom hramu čovjek tada postaje promatrač njihove igre svjesnosti. Njegov život počinje odzvanjati čvrstim koracima čiji tragovi pronalaze putove životne svrhe. To su putovi slobode u istini samospozanje.